Benodigdheden: Triqo (constructiemateriaal), emmertje en stickers. In de deksel een gleuf snijden.

Categorie: Taakemmer, dit is een vergrote vorm van de bekende vormenstoof voor kinderen. Zowel de emmer als de materialen zijn groter, geschikter voor volwassen handen. Er gaat vaak een deelhandeling aan vooraf voordat het in de emmer gestopt kan worden. Deze taak heeft een duidelijk begin en eind.

Werkwijze: eenvoudig insteekwerkje. De begeleider klikt twee schijfjes aan elkaar, de cli├źnt trekt ze weer van elkaar af en stopt ze in de emmer. Dit is een goede oefening om de trekfunctie van de hand te verbeteren of in stand te houden. Kleurrijk taakje, als alle schijfjes in de emmer zitten is het werkje klaar. Dit werkje doet o.a. beroep op de fijne motoriek en de taakgerichtheid.

Deel dit bericht